Festival polévky Plzeň  >  Rok 2016 / jarní edice

Celkem 4 ročníky Festivalu polévky v Plzni potvrdily, že v západočeské metropoli máte polévky rádi! A tak jsme se rozhodli připravit první jarní edici! Všechny zveme v neděli 24. dubna na Náměstí Republiky! A na koho se můžete těšit?

 
Fresh Bistro Kantýna je plzeňskou stálicí, která nechyběla na žádném ročníku. Ani jarní vydání si nenechají ujít a my z toho máme velkou radost! Uvaří vám bezlepkovou indickou kuřecí čočkovou polévku s kokosovým mlékem, špetkou chilli a koriandrem.

El Cid několikrát zvítězil v soutěži o nejlepší polévku. Konkurence letošního ročníku bude velká, ale určitě bude stát za to přijít k jejich stánku ochutnat! Na jarní edici si připravili francouzskou cibulačku se sýrem a krutony.
 
Bistro Hungry ještě nemá své stálé prostory, ale Sandra se svými kamarády byla na Festivalu polévky už třikrát a pokaždé jejich polévky stály za ochutnání! Těšte se mrkvový krém s italskými bylinkami a preclíkem a Pappa al pomodoro - toskánskou rajčatovou polévku.
 
Šach Mat jsou (stejně jako všichni prodejci) naši oblíbenci. Dva sympatičtí kuchaři jeden ročník Festivalu polévky vyhráli a ani v dalších letech se nenechali zahanbit! Letos uvaří tomatovou polévku s domácím bazalkovým pestem a parmezánem a jemný chřestový krém s kambodžským chilli olejem a řepovými klíčky.

Fantova rybárna je pražský vítěz Festivalu polévky 2015! Tentokrát přijede i do Plzně. Ochutnejte jejich vynikající rybí polévky a rozhodněte, zda své prvenství obhájí i v západočeské metropoli! Pro Plzeň si připravili mexickou rybí polévku s kukuřicí a rybí boršč.

Bisos také okouzlili pražskou edici a rádi vyrazí do Plzně. Jejich mušle jsou vyhlášené a pokud máte rádi mořské plody, zastavte se u těchle sympaťáků! Uvaří vám dýňový krém se zázvorem a skořicí a mušlí polévku se středomořskou zeleninou a rajčaty.

Slunečnice patří v Plzni mezi oblíbené restaurace. Na Festivalu polévky ale budou vařit poprvé. Těšte se hned na dva druhy polévek - bílou zelnici a maďarskou fazolovou "Bablevés"!

Supa Supa patří mezi další stálice Festivalu polévky, ani na jaře tak nebudou chybět. A k těmhle sympatickým slečnám rozhodně doporučujeme zajít a ochutnat krém z medvědího česneku s creme fraiche a máslovými krutonky z bílého chleba!
 
Aliance française de Plzeň bude jediný neprofesionál na letošním ročníku. I tak jsme si ale jistí, že jejich bramborovo-pórkový krém Parmentier vám bude chutnat!

Skippie - australské masové koláče znáte určitě z Plzně velmi dobře. Přijďte se přesvědčit, že umí i báječné polévky. Klidně i pikantní mexickou s kuřecím masem, chilli, kukuřicí a kapií.

Zlomenej Kozel loni zvítězil a letošní ročník si také nenechá ujít. Těšte se na jejich pikantní batátovou polévku s citrusy a kokosovým mlékem. Obhájí první místo?

Lucie Kubová se Festivalu polévky zúčastní poprvé, ale s gastronomií má velké zkušenosti. Přesvědčit se můžete u jejího stánku, kde ochutnáte pyré ze zeleného hrášku s kapkou citronu a grilovanou bylinkovou bagetkou.

A jako polévkový bonus budeme mít také jednu studenou skandinávskou polévku. Nechte se překvapit, jaký druh je pro vás připravený! Prozradíme jen, že v ní bude domácí zákys i červená řepa!