Festival polévky Plzeň  >  Rok 2016 / podzimní edice

Šestý ročník plzeňského Festivalu polévky se blíží. První zářijovou neděli provoníme centrum západočeské metropole desítkami druhů polévek. Přijďte ochutnávat a rozhodnout, která je nejlepší! Dáte přednost české klasice nebo exotickým chutím?

 
V neděli 4. září od 12.00 do 18.00 hodin na Náměstí Republiky zakončíme festival Živá ulice pořádnými porcemi polévek! Kdo vám bude vařit?
 
H&X Catering přiveze vůbec poprvé na plzeňské náměstí tradiční vietnamskou polévku Phở gà
 
Klub Malých pivovarů si na svoji premiéru na Festivalu polévky připraví českou a rakouskou klasiku: Gulášovou polévku ze stařeného hovězího a Leberknödelsuppe (játrový knedlík přelitý hovězím vývarem).

Maxim Cafe budou vařit na Festivalu polévky poprvé. A vybrali si rovnou dva druhy polévek. Ochutnejte jejich Pikantní kukuřičnou s chedarem, pancettou a jalapenos a Jemnou smetanovou z lesních hub s bramborovou slámou a lanýžovým olejem.

Slunečnice Plzeň tentokrát zvolila dvě zcela odlišné chutě. Dáte přednost české klasice nebo indickým chutím? Nebo zkusíte rovnou obojí? Uvaří pro vás Indickou čočkovou s kokosovým mlékem a Kulajdu se šlehaným vejcem a liškami.
 
Nejen profesionálové vaří na Festivalu polévky. Ochutnejte určitě u stánku Depo2015 Hráškový krém ve dvou varinatách - s krutony a opraženou slaninou nebo s mátou a zakysanou smetanou.

Na Festivalu polévky ještě nikdy nechyběli a ani tentokrát si ho nenechají ujít. Supa Supa uvaří Aztéckou polévku s tortilla chipsy, avokádem a sýrem feta.

Lucie Kubová vám nabídne českou klasiku i exotiku. Ochutnejte Campechana - pikantní mexickou polévku s mořskými plody a Staročeskou bramboračku.

Stánek Marťasova polévka bude nabízet Dršťkovou polévku z hlívy ústřičné.
 
Fresh Bistro Kantýna si nenechali ujít zatím žádný ročník a tentokrát si připraví Indonéskou kuřecí polévku Soto Ayam s kokosovým mlékem, rýžovými nudlemi, čerstvými bylinkami a vajíčkem.
 
Černá ovce otevře v sobotu a už v neděli budete moct ochutnat jejich Dýňový krém na Festivalu polévky!
 
Loňský vítěž El Cid si připravil Tomatovou polévku s citronovou trávou a zázvorem.

Fantova rybárna je výherce prvního ročníku pražské edice festivalu polévky, do Plzně přijela už loni a ani letos si festival nenechají ujít. Vy si zase nenechte ujít jejich Vývar z mladého sumce s rybím karbanátkem a Polévku z kalamárů s cuketou.
 
Šach Mat si nenechali ujít ještě ani jeden ročník a ani letošní nebude výjimkou. Uvaří vám Poctivou zelňačku s uzeným masem a klobásou doplněnou zakysanou smetanou a čerstvou petrželkou.
 
Vegetariánské bistro Satyr také patří mezi stálice na Festivalu polévky. Letos si pro vás připraví dva druhy polévek: Krkonošské kyselo s houbami a žitným kváskem a Krém z rajčat a pečených paprik se smaženou cizrnou.
 
Přímo Od Francouze budete moct ochutnat poctivou francouzskou cibulačku se sýrem a rozpečenou bagetou, kterou vám připraví ve spolupráci s Francouzskou aliancí.
 
Mimo soutěž a jediná studená... Ale i tak ji určitě přijďte ochutnat. Charitea Shop Estrala verde vám uvaří studenou polévku z Bulharska Tarator.

BONUS!

A ještě pro vás máme mimořádný bonus v podobě restaurce Zlomenej Kozel. Rozhodně si u jejich stánku nenechte ujít Mexickou polévku s fazolemi a rajčaty se lžící kysané smetany a křupavými nachos.
 
Novinky sledujte na Facebooku!