Festival polévky Plzeň  >  Rok 2017/ jarní edice

Květen je lásky čas a ta přece prochází žaludkem! Loňský pilotní ročník jarní edice Festivalu polévky v Plzni nás přesvědčil, že polévky milujete v každém ročním období. Letos vás k vonícím kotlíkům zveme v neděli 14. května. Nově se festival bude konat v areálu Plzeňského Prazdroje. Dovolte nám navnadit vaše chuťové pohárky představením našich polévkářů!

 
Několikanásobný vítěz soutěže o nejlepší polévku El Cid nemůže ani letos chybět! Tentokrát si pro vás připraví chuťově vyladěný dvojboj: Rajčatovo-zázvorovou polévku s citronovým crème fraîche a sezamem a Mořskou polévku s krevetami, mušlemi a kalamáry na filipínský koloniální způsob, červeným kari, kokosovým mlékem, zázvorem a čerstvým koriandrem. 

Plzeňskou stálicí je i Fresh bistro Kantýna. Letos vsadí na hvězdu ukrajinské a ruské kuchyně a připraví pro vás vydatný Boršč

Slunečnice dokazuje denně svým spokojeným zákazníkům, že zdravá strava nemusí být vůbec nudná. I oni budou mít v jarní edici festivalu hned dvě želízka v ohni: Krémovou česnekovou polévku s hříbky, petrželovým pestem a krutonky a Italskou zeleninovou "Pisto" polévku.

Polévku v asijském kabátu přiveze Bento House a restaurace U FugihoNaposledy slavili s vietnamskou kuchyní velký úspěch, proto i letos uvaří plné kotle lahodné Phở gà. Restaurace U Fugiho vám dá ochutnat thajskou klasiku Tom Yum.
 
Kluci ze Šach Mat jsou s Festivalem polévky od prvního ročníku. Ani jeden nevynechali a polovinu z nich vyhráli. Jarní edici v novém prostředí si proto rozhodně nenechají ujít a uvaří Moravskou zelňačku s uzeným masem a lesními houbami s petrželovým pestem.
 
Bistro Satyr je naší další stálicí. Na jejich skvělé bezmasé polévky chodí nejen vegetariáni. A my se těšíme, s jakou kombinací chutí a vůní přijdou tentokrát!

Klub malých pivovarů si loni poprvé vyzkoušel vařit na Festivalu polévky, a protože vám u něj chutnalo, svoji účast s radostí zopakují. Tentokrát si pro vás připraví Kulajdu s liškovým pestem, bramborovou slámou, vaječnými nudličkami a kapkou lanýžového oleje a  Francouzskou cibulačku se sýrovým krutonem
 
Jedním z letošních nováčků festivalu je Restaurace Oktan. Po jejich Fazolačce s uzenou paprikou a chorizem budete mít v břiše jako v pokojíčku! 
 
Všichni milovníci ryb a mořských plodů zpozorněte u stánku Fantovy rybárny a rozhodně ochutnejte čerstvé rybí polévky. Tentokrát pro vás mají připravený vymazlený lososový krém, poctivou rybí čenečku a maďarskou rybí gulášovku.
 
Festival polévky se neobejde ani bez účasti první polévkárny v Plzni. Supa Supa každý rok přijde s neotřelými kombinacemi chutí, které nás baví! Tentokrát se těště na Mexickou polévku z paprik a kukuřice s ochucenou kysanou smetanou navrchu.
 
K tomu, abyste vařili na našem festivalu, nepotřebujete mít stálou restauraci nebo bistro. Dokládá to mimo jiné Lucie Kubová, která se zúčastnila už několika ročníků. Kromě skvělých polévek vám každý rok připravuje ještě speciality - třeba krevetový špíz, po kterém se naposledy jen zaprášilo!
 
Zach's Pub je v Plzni pojem. Víte ale, že mají i spřátelené Zach's café Lucca? Právě oni budou naším dalším prodejcem na Festivalu polévky a uvaří řepačku se smetanou.
 
 
Nováčkem na festivalu bude letos Fitkoření, kteří si připraví špenátový krém a gulášovou polévku s trhaným hovězím
 
Novinky sledujte na Facebooku!