Festival polévky Plzeň  >  Rok 2017/ podzimní edice

Česká klasika, asijská exotika nebo chutě mořských plodů? Osmý ročník plzeňského Festivalu polévky provoní centrum Plzně a zakončí festival Živá ulice. Přijďte ochutnat a rozhodnout, kdo vaří nejlepší polévky nejen v Plzni!

Plné kotle v kulisách areálu pivovaru, tak bude vypadat sedmý ročník festivalu polévky. Jako tradičně budeme vařit ve 40 l kotlích přímo před vaším zrakem. Přijďte ochutnávat od 12.00 do 18.00 hodin. Protože polévka je grunt!

A kdo bude vařit tentokrát? 
 
Klub Malých pivovarů uvaří dvě české klasiky. Pochutnáte si na česnekové polévce s gazdovskou klobásou a krutóny smaženými na sádle a na dršťkové polévce ze zauzených drštěk s čerstvou paprikou.
 
Bento House už tradičně zastoupí asijskou kuchyni. Nevynechejte jejich pho ga s kuřecím masem a kokosovou polévku.
 
Slunečnice Plzeň  je vyhlášená svojí vegetariánskou kuchyní, a tak i na festivalu připraví polévky bez masa. Kulajda a gulášovka se sójovým masem ale bude chutnat i masožravcům!
 
Fantova rybárna patří mezi oblíbené stálice festivalu a všichni milovníci ryb a mořských plodů si rozhodně nesmí jejich stánek nechat ujít. Tentokrát uvaří zelený rybí boršč se štovíkem a halászlé - maďarskou rybí klasiku.
 
U Fugiho je další zástupce asijské kuchyně. Ve stánku tohoto sympatického mladíka budete moct ochutnat Tom Yum, tradiční (pálivou) thajskou polévku.

U S M X Cantina - No boundaries, No borders vás přenesou do Mexika a dají vám ochutnat Texas Chilli Soup, kterou pomůže uvařit jejich nový kolega z USA!

Food on the move také provoní areál Plzeňského Prazdroje dálkami. Zastavte se na brazilskou polévku Sopa Baiana.
 
Zach's Cafe Luca Plzeň si pro podzimní edici festivalu připravili netradiční kozí bradu - polévku z červenéo hlávkového zelí se smetanou a klobásou (i bez). 
 
Fit koření si na zářijovou neděli připraví dvě speciality - gulášovou polévku s trhaným hovězím masem a špenátovo-cuketový krém. 
 
Malešický dvůr je sice nováčkem na Festivalu polévky, ale připraví si pro vás rovnou dva druhy polévek. Ochutnejte batátový krém s kurkumou a chilli nebo marockou hariru. 
 
Dobré jídlo od světa Evy je dalším nováčkem. Jejich indický dhál royal s teplou pšeničnou plackou vás ale určitě ke stánku naláká. 
 
Obhájí své vítězství Šach Mat s poctivou gulášovou polévkou na uzeným špeku s hovězím masem a bramborem zdobenou čerstvou petrželkou? Přijďte ochutnat a hlasovat!
 
PapaTo si tentokrát připraví boršč se dvěma druhy masa a crème fraîche. 
 
Na Festivalu polévky nevaří jen bistra a restaurace! Dáváme prostor i neziskovým organizacím a tradičně se zapojí i DEPO2015. Ochutnejte jejich dýňový krém se zázvorem.
 
Černá ovce se po krátké pauze opět zúčastní našeho festivalu a tentokrát pro vás uvaří česnečku s ovčím sýrem.
 
Nováčkem letošního festivalu je Restaurce U Sousedů, kteří uvaří hned dva druhy polévek. Kuřecí polévku s kari a kokosem a italskou tomatovou se zeleninovými chipsy a parmezánem.
 
Raclette je plzeňské bistro, které provoní festival francouzskými vůněmi! Těšit se můžete na francouzskou cibulačku s krutonem a alpským sýrem a žampionový krém s restovaným česnekem a anglickým modrým sýrem Stilton.
 
Supa Supa si pro vás připraví slovinskou bramboračku s petrželkovým pestem.
  
Dále bude vařit Restaurace Tunel.