Festival polévky Plzeň  >  Rok 2018 / jarní edice

Květen je lásky čas a ta přece prochází žaludkem! Letos vás k vonícím kotlíkům zveme v neděli 13. května. Přijďte ochutnat a rozhodnout, kdo vaří nejlepší polévky nejen v Plzni! Česká klasika, exotické chutě, krém nebo vývar? Čemu dáte přednost?

Plné kotle v kulisách areálu pivovaru, tak bude vypadat devátý ročník Festivalu polévky. Jako tradičně budeme vařit ve 40l kotlích přímo před vaším zrakem. Protože polévka je grunt!


Máme rekordní počet kuchařů, přečtete si, kdo pro vás bude vařit!

Aktuality sledujte na Facebooku.
 
Klub malých pivovarů se festivalu účastní už poněkolikáté a protože vám u něj chutnalo, svoji účast na jarním ročníku s radostí zopakují. Tentokrát si pro vás připraví Kulajdu s liškovým pestem, bramborovou slámou, vaječnými nudličkami a kapkou lanýžového oleje.

Polévku v asijském kabátu přiveze Bento House a restaurace U Fugiho. Naposledy slavili s vietnamskou kuchyní velký úspěch, proto i letos uvaří plné kotle lahodných asijských chutí.
 
Kluci ze Šach Mat jsou s Festivalem polévky od prvního ročníku. Ani jeden nevynechali a polovinu z nich vyhráli. Jarní edici v prostředí pivovaru si proto rozhodně nenechají ujít. Tentokrát uvaří jemný hráškový krém s žemlovými knedlíčky a pestem z medvědího česneku.

Slunečnice dokazuje denně svým spokojeným zákazníkům, že zdravá strava nemusí být vůbec nudná. I oni budou mít v jarní edici festivalu svá želízka v ohni, a to gulášovou polévku s hovězím masem a čočkovou s kysaným zelím a tofuburgrem.

Festival polévky se neobejde ani bez účasti první polévkárny v Plzni. Supa Supa každý rok přijde s neotřelými kombinacemi chutí, které nás baví! Co uvaří tentokrát?

Všichni milovníci ryb a mořských plodů zpozorněte u stánku Fantovy rybárny a rozhodně ochutnejte čerstvé rybí polévky, k ochutnání bude i francouzská bujabéza

Zach's Pub je v Plzni pojem. Víte ale, že mají i spřátelené Zach's café Lucca? Právě oni budou naším dalším prodejcem na Festivalu polévky a uvaří vám kubánskou fazolovou polévku s chilli balzamikovým krémem, uzeným masem a zakysanou smetanou.

U S M X Cantina - No boundaries, No borders byli lonští vitězi s Texas Chili Soup. Obhájí první místo i letos? Nenechte si ujít jejich stánek, tentokát uvaří Chiapas Chicken Pasilla Soup!

Food on the move provoní areál Plzeňského Prazdroje dálkami. Na květnovou edici si připravili brazilskou hovězí polévku.
 
Nejen profesionální restaurace a bistra se festivalu mohou zúčastnit. Pravidelně se k nám přidává také Francouzská aliance, která - jak jinak - uvaří tradiční francouzskou cibulačku.

Francouzskou kuchyni zastoupí i Raclette

Nováčkem na letošním ročníku bude Restaurce U sousedů. Nechte se překvapit, co si pro vás připraví. 
 
Vegebystroš - Dobré jídlo světa od Evy si svoji premiéru na festivalu zažil loni a máme radost, že se opět zúčastní. Tentokrát se těšte na indický dhál a maďarskou gulášovku z hlívy.

Tým Wüstenrot pro vás uvaří hráškový krém se slaninovými chipsy a mrkvovo-dýňový krém.

Hey Mama jsou nováčci letošního ročníku. Těšte se hned na dva druhy polévky - staročeský kaldoun a batátový krém.

Frutex se našeho festivalu letos zúčastní poprvé. Těšte se na polévky z ekologického zemědělství plné vitamínů, podávat se bude španělská kuřecí polévka se sýrem - Pollo Español a zeleninová polévka s krutony - Verdura Primavera.
 
Malešický dvůr se k nám přidal loni poprvé a i letos se festivalu zúčastní. Co uvaří tentokrát? Polévku z uzených paprik se zakysanou smetanou a polévku z pečené řepy s pomerančem a čokoládovým pestem s chilli.
 
Resturace Tunel zvolila zabijačkovou polévku a boršč
 
Saloon Roudná potěší svým výběrem nejen milovníky španělského kuchyně. Zastavte se u jejich stánku pro španělskou fazolovou polévku s klobásou Fabada.